Spontane Familie Opstelling

Logo - Hartwerk Online

Door Hartwerk Online

Door Hartwerk Online

Hartwerk Online Blog - Spontane Familie Opstelling

Er was eens ..

Een heel jong prinsesje dat helemaal verliefd was op haar papa. “Later als ik groot ben, dan ga ik met papa trouwen en word ik koningin.” Mama, de werkelijke koningin vond het zo lief en ontroerend dat ze er geen erg in had dat het jonge prinsesje steeds meer tussen haar ouders ging staan.

Ze behandelde haar moeder als haar zusjes: “ Mama is ook een prinses, ik ben de koningin”. Op een dag was het genoeg, de koningin werd op denigrerende wijze door het prinsesje aangesproken en een grens was bereikt. De koningin was hier natuurlijk niet van gediend en het prinsesje schrok zelf ook van haar eigen houding.

Gelukkig is de koningin ook een ontzettend lieve mama en ze gingen samen om de tafel zitten. Het kleine prinsesje huilde tranen met tuiten toen ze aangaf dat ze het zo niet bedoelde. De koningin legde haar dochtertje uit dat dit gedrag niet bij haar hoort en ze vroeg haar heel direct: “Lieverd, waar sta jij?” Zonder enige aarzeling antwoordde het prinsesje direct: “Tussen jou en papa in.”

De koningin was verbaasd dat haar dochtertje zich bewust was van de ontstane verhoudingen binnen het gezin. Samen spraken ze er over en het prinsesje werd liefdevol op haar eigen plek terug gezet. Het gesprek zorgde voor duidelijkheid, voor opluchting en voor een happy end, want ze leven nog steeds lang en gelukkig ❤

Hartwerk Online Blog - Spontane Familie Opstelling

Het sprookje van ons dochtertje, vanuit haar beleving verteld. Een prachtig voorbeeld van een spontane familie opstelling binnen ons gezin. Papa is nog steeds haar grote held, maar nu met haar moeder aan zijn zijde.

~ Belinda Duijsings ~

Leave a Reply

Close Menu