Hulp voor Nieuwetijdskinderen

“Indigo kinderen, Kristal kinderen, New Age kinderen, Sterren kinderen “

Kinderen en diagnoses

Dat er tegenwoordig zo veel kinderen in de hulpverlening lopen uit zich vaak in oordelen waar wij helemaal niet op zitten te wachten. Opmerkingen dat ze tegenwoordig allemaal ADHD of Autisme hebben of dat het aan de opvoeding ligt. Laat ik je verklappen, niets is minder waar!

Er worden inderdaad steeds meer bijzondere kinderen geboren en omdat dit nog vrij onbekend (en breed) terrein is, valt het niet mee om de juiste diagnose te stellen. De juiste zorg of ondersteuning vinden is ook een serieuze uitdaging. En dan mag je ook nog uitvogelen hoe je dit allemaal in de opvoeding verwerkt, want een ouderwetse aanpak werkt zeker niet!

Nieuwetijdskinderen hebben allemaal overeenkomstige kenmerken. Kenmerken die in vele diagnoses naar voren komen. Diagnoses die elkaar in kenmerken weer overlappen. Een diagnose is vooral nodig om in aanmerking te komen voor de reguliere zorg en om de situatie in kaart te brengen. Maar eigenlijk heb je er het meeste aan om je kind als nieuwetijdskind te erkennen.

Ze zijn geweldig! 

Iedere ouder weet, je hebt absoluut een pareltje in huis! Ze zijn zo natuurlijk, zo puur en oprecht. Vaak zijn ze ook ontzettend creatief en vindingrijk, want ze denken niet in problemen, maar in oplossingen. Ze komen verrassend uit de hoek en weten je steeds weer te verbazen.  

Wijs vanuit de ziel 

Nieuwetijdskinderen zijn nauw verbonden met de natuur en de universele levensenergie. Ze staan ook nauw in verbinding met hun eigen ziel en bezitten hierdoor een unieke ‘eigen’ wijsheid die veel dieper gaat dan wij bevatten. Vaak zijn ze nog te jong om het onder woorden te brengen, maar weten ze wel heel goed hoe de vork in de steel zit.

Dat ze zich nog niet kunnen uitdrukken is enorm lastig voor ze en dit uit zich vaak in huilbuien. Zo zie je veel peuters in tranen uitbarsten omdat ze geen vlees willen eten, maar ze zijn dan nog niet vermogend om dit uit te leggen. Zeker als ze nog niet kunnen praten is dit absoluut een issue! Als baby hebben ze het al helemaal zwaar, want eigenlijk is huilen de enige expressie die ze beheersen en probeer jezelf dan maar eens duidelijk te maken. Dat ze vaak huilbaby’s zijn is dan ook niet zo heel verwonderlijk.

Oprecht

Omdat ze vanuit hun emoties handelen reageren ze letterlijk vanuit hun hart. Hierdoor kunnen ze zich helemaal geven in het positieve, maar ze kunnen zichzelf ook behoorlijk verliezen in hun emoties. Van onverklaarbare emotionele huilbuien tot explosieve driftbuien, ouders weten zich geen raad. Het zonnetje in huis kan zomaar omslaan in een plotselinge donderwolk en dan moet iedereen het ontgelden. 

Gevoelig

Zo mooi, ontroerend en rakend als deze kinderen kunnen zijn, zo extreem ook in het andere uiterste. Wanneer zij zich onbegrepen voelen, niet serieus genomen worden of om andere redenen vastlopen, dan herken je je eigen kind niet meer terug. Dit kan zich uiten in intens verdriet of enorme boosheid, maar ook komt het voor dat ze zich volledig terugtrekken en afsluiten voor de buitenwereld. Wat er eigenlijk gebeurt is dat zij zich ontladen. De één gooit alles eruit, de ander trekt zich terug en ontlaadt in een soort meditatieve toestand. Maar hoe je het ook wendt of keert, het duurt lang voor ze weer tot zichzelf komen.

To much ...

Nieuwetijdskinderen zijn bijzonder gevoelig voor energie, ze zijn als het ware verbonden met alles in hun omgeving. Een stemming of sfeer voelen ze haarfijn aan. Omdat ze nog zo gigantisch open staan en nog niet hebben geleerd om zich af te sluiten, absorberen ze veel energie. Daarom gaat het ook dikwijls mis op school of in andere omgevingen waar ze worden overladen. De impact is zo groot dat deze kinderen vaak in het alternatief onderwijs of zelfs thuis terecht komen.

De verbinding

Nieuwetijdskinderen zijn van nature aangelegd met het vermogen om te werken met energie. De kanalen staan open en ze staan volledig in verbinding. Zo zie je bijvoorbeeld vaak hoe goed ze reageren op dieren, bij wie de kanalen van nature ook  open staan. Ze voelen dieren feilloos aan en de wisselwerking in energie is ontroerend mooi.

Hartwerk Online - Nieuwetijdskinderen -

Kanaliseren

Nieuwetijdskinderen zijn in wezen geboren lichtwerkertjes, echter hebben ze nog geen idee hoe hier mee te werken. Het is dus van essentieel belang dit goed te begeleiden. Ze hebben niet alleen ontzettend veel baat bij goede oefeningen, ze zijn ook vermogend als geen ander dit te integreren in hun systeem. Wanneer ze leren hoe ze externe energie kunnen ombuigen of neutraliseren gaat er een nieuwe wereld voor ze open! Dan is de buitenwereld en zelfs school weer een feestje!

Een cadeautje!

Elke keer als ik met deze kinderen mag werken, ervaar ik dat als een cadeautje! Omdat ik zelf ook in verbinding sta voel ik met ze mee en hun enthousiasme wordt deel van mij. Ik voel de onrust wegglijden en hoe de balans herstelt.

Ook de ouders ervaren dit als een geschenk! Een goede begeleiding wordt altijd afgestemd en verweven in de opvoeding. Ouders worden betrokken en zijn deel van dit proces. Zo herstelt niet alleen het kind de innerlijke balans, maar ook binnen het gezin stroomt alle energie weer heerlijk door ❤

'Kind van deze tijd'

Weet je dan niet hoe ik me voel?
Begrijp je niet wat ik bedoel?

Ik voel, zie, weet, ervaar zo intens…
Ben niet een overgevoelig mens. 

Ik ben gewoon een kind van deze tijd!
De filters en condities ben ik kwijt.

Ik sta open voorbij jouw voorstelling.
Mijn handelen intuïtief, geen opwelling.

Geef me begrip, ga mee op mijn reis.
Ik ben dan wel een kind, maar o zo wijs. 

~ C.B. ~ 

Hartwerk Online - Nieuwetijdskinderen - Foto is eigendom van Hartwerk Online

Een intakegesprek is gratis en vrijblijvend

Als je vragen hebt of een afspraak wilt maken, dan help ik je graag!

Een intakegesprek is
gratis en vrijblijvend

Als je vragen hebt of een afspraak
wilt maken, dan help ik je graag!

Close Menu