Aarden: Back to Basic

Logo - Hartwerk Online

Door Hartwerk Online

Door Hartwerk Online

Hartwerk Online - Blog - Aarden - Back to Basic

Aarden? Gronden? 

Hoe vaak horen we niet, dat we ons moeten aarden? Of gronden, ook een zeer populaire uitdrukking, het is bijna een hype! Het internet staat bol van oefeningen, artikelen en blogs. Daarom besteed ik nu ook geen aandacht aan de oefeningen zelf, maar leg ik je liever uit waarom het zeker geen hype is! 

Als een zonnetje!

We hebben niet alleen een fysiek lichaam, maar ook een energetisch (etherisch) lichaam. Als je in een kamer op een stoel zit, dan vult je fysieke lichaam de stoel, maar je energetische lichaam vult misschien wel de hele kamer! Hoe beter je in je vel zit, hoe meer je straalt!

Dat iemand zijn energie een ruimte kan vullen is je vast wel eens opgevallen. Ook hoe aanstekelijk energie soms is. Hoe de sfeer in een groep mensen vaak wordt bepaald door degene met de meest aanwezige energie. Ons energetische lichaam is veel groter dan de meeste mensen beseffen. 

Uitwisseling

Onze energie reikt zo ver en staat in verbinding met alles wat ons lief is. Zodra je ergens aandacht aan geeft, vloeit jouw energie daarin over. Maar onze energie staat ook in verbinding met alles wat ons niet lief is. Of je dit nu uitzendt of ontvangt, er is altijd een uitwisseling. Hoe je hiermee omgaat is weer een ander verhaal, maar iedereen ontvangt ontzettend veel energie die niets met je eigen energie te maken heeft.

Ontladen

Energie die ons niet toebehoort wil je natuurlijk weer kwijt. Als je niet ontlaadt heb je kans dat deze energie in je gaat zitten of zelfs een deel van je wordt. Het is niet ongewoon dat mensen pijnen, angsten of emoties van anderen oplopen. Van nature ontladen we op vele manieren, maar omdat we als moderne mens steeds verder vervreemden van de natuurlijke mens wil dit nog wel eens blokkeren.

We zijn geaard

Onze energie is van nature al verbonden met de aarde. Daarom voelt het bijvoorbeeld zo goed om op blote voeten te lopen of met je handen door aarde te wroeten. Op dat moment versterk je de verbinding. In de natuur kom je al helemaal tot leven, niets werkt zo aardend (helend) als tot jezelf komen in de natuur.

Opladen

Een goede aarding zorgt niet alleen voor ontlading, maar laadt jou ook weer op! Jouw energie wordt als het ware gezuiverd door de aarde. Alles wat niet goed voelt of jou niet toebehoort stroomt de aarde in en ontvang je opgeschoond weer terug.

Afstemmen 

Stem je af op dit proces en je hebt zelfs geen oefening meer nodig. De intentie zorgt al voor een goede aarding. Een oefening is slechts een hulpmiddel om deze intentie helder te krijgen. Uiteraard draagt een goede oefening (of meditatie) er wel toe bij dat je er het maximale uithaalt.  

Back to basic  

Dat aarden zo veel aandacht krijgt is geen tijdelijke bevlieging of een populaire bedoeling. De moderne mens wordt zich steeds meer bewust van de natuurlijke mens. Dit bewustzijn is volop in beweging en je kan het zelfs omschrijven als evolueren. Maar om vooruit te kunnen doen we dit keer een stapje terug, want aarden is niets nieuws, maar een oeroude verbinding die je in alle liefde weer herstelt ❤

Leave a Reply

Close Menu